Navigacija


Zašto baš multifokalna (progresivna) stakla za naočare?

03.09.2019 12:53
Zašto baš multifokalna (progresivna) stakla za naočare?

Tokom godina kako starimo, stare i naši organi. Vid slabi usled prirodnog procesa starenja oka, gde sočivo gubi elastičnost i teže se fokusira pa su objekti nejasni na određenoj daljini.


 Oštrina vida postepeno opada, pa će Vam biti potrebne naočare za rad na blizu. Ukoliko vam je otežan rad na računaru  i  gledanje televizije, onda su Vam potrebne sve tri  korektivne dioptrije.  Vremenom je  pronađen  način da se  ove dioptrije objedine u jednim naočarima koje se nazivaju multifokalne (progresivne) .  Zašto su one pravi izbor za Vas?

Oštri predmeti bez obzira na udaljenost

Ovakve naočare omogućavaju  postepen, progresivan, prelaz između dioptrija, pa objekti na srednjoj udaljenosti neće ostati mutni. Možete voziti automobil, čitati knjigu i gledati televiziju uz pomoć jednih naočara. One se po pravilu biraju da budu veće, tako da vidno polje, koje je u obliku peščanog sata , bude što šire. Kada se korisnik navikne na korišćenje multifokalnih naočara ima mogućnost i personalizovanog dizajna  koji će da vodi računa o potrebnom stepenu pokreta  glave i pogleda, i  omogućiti  korekciju vida najpribližniju prirodnom vidu.

Estetika - bitan faktor pri  kupovini

Pored toga što su naočare optičko pomagalo, nevidljiv prelaz između dioptrija dovodi do vizuelno lepšeg izgleda, a izbor efektnog okvira će se pobrinuti da celokupan utisak bude odličan.

Novije generacije progresivnih naočara  imaju i zaštitne dorade poput: sloja protiv štetnog zračenja računara, zaštitu protiv grebanja, magljenja, antirefleks  (poboljšava vid kroz AR sloj koji uklanja refleksiju), foto  (menjanju boju i do 85% tamnije nijanse braon ,sive i zelene usled izlaganja spoljnoj svetlosti. Pružaju zaštitu  od UVA i UVB zračenja ).

Odluka za život bez ograničenja

Možemo reći da su multifokalne naočare napredno optičko rešenje  zato što u njima  imate više dioptrija za  korekciju  vida. Menjanje naočara je opterećujuće i  dovodi do zamora mišića oka jer ono mora  iznova pronalaziti fokus. Multifokalne naočare predstavljaju veliko olakšanje.

 Slab vid izaziva nervozu, umor očiju i glavobolju. Pravilno definisanje dioptrije i istrajnost u nošenju naočara dovodi do kvalitetnijeg načina života.

Bićete produktivniji tokom dana jer nećete imati teškoća  pri obavljanju Vaših aktivnosti.Postavite pitanje

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Naslov*
Pitanje*

Preporučujemo da pogledate:

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing