Navigacija


Određivanje parametara i adaptacija na multifokalna stakla

Kada ste spremni za multifokalna stakla?

Kada se odlučite za korišćenje multifokalnih (progresivnih) stakala potrebno je proći kroz kratkotrajni proces određivanja parametara i adaptacije na ova stakla. Kako bismo Vam olakšali prilagođavanje za Vas  spremili smo detaljnu proceduru koja će Vam pomoći da se brzo prilagodite ovim fenomenalnim staklima koja će zameniti dosadašnjih tri para naočara koje ste morali da nosite za svaku udaljenost.

Određivanje parametara


Naše lice nije simetrično. Oči nisu identične i možda  Vam je poznato  da je jedno uvek dominantno. Svako oko pravi zasebnu sliku koje se posle u mozgu spajaju u jednu. Za multifokalna stakla s tim u vezi je presudno uzimati svaku meru po okularu pojedinačno.

Visina i razmak između zenica

Visina ugradnje za levo i desno oko je retko ista jer zenice nisu u istoj ravni. Razmak zenica na dva okulara je različit .

Od presudnog značaja je ugao pod kojim ram stoji. Može biti potreban neki period adaptacije ukoliko je Vaš stari ram imao drugačiji nagib od novog.
Ram se postavlja  na lice onako kako ćete ga nositi, prethodno formiran, i tek tada su stvoreni svi  idealni uslovi za uzimanje mera za ugradnju.
Zajedno sa vertex distancom tj.udaljenost rama od oka, imamo  osnov za preciznu ugradnju.Kod novih generacija personalizovanih multifokala , popunjavate obimnu anketu koja simulira jedan Vaš dvadesetčetvoročasovni dan.

Sadrži detaljna pitanja o  navikama,bioritmu i prethodno nošenom progresivu .

Za rezultat dobijate najidealnije aktivno vidno polje sa uklonjenim greškama prethodnog multifokala (naravno ukoliko ih je bilo). Napominjemo da je ovaj način informisanja  od velike vaznosti za individualizaciju kanala u  najkritičnijoj srednjoj distanci zbog koje ovaj proizvod najviše i zahteva adaptaciju.Nudi mogućnost izbora različitih digitalnih uređaja : stonog kompjutera,laptopa,tableta,zidnog ekrana i mobilnog telefona.

Već formiran ram prema licu nosioca se postavlja u kalup i posebnim digitalnim uređajem se uzima slika koja se dalje procesuira radi preciznih mera.
Ovakvim savremenim tehničkim dostignućima rezolucija vida je najsličnija prirodnoj.

Dobijate progresivna stakla sa komforom koji niste mogli zamisliti!

Adaptacija na multifokalna stakla


Pored glavnog preduslova, a to su sve tri Vama potrebne dioptrije, bez kojih svakodnevno ne možete funkcionisati tj. tri para naočara, jeste Vasa volja. To je prvi odlučujući korak, kojim iza sebe ostavljate teret stalnog nošenja više pari naočara, a tu nisu uzete u obzir još i  sunčane kao bitna zaštitna stavka.

Dakle odlučili ste da se okušate sa  Vama prezentovanim krajnim rešenjem koje se naziva multifokalna iliti progresivna stakla.

Prvi korak adaptacije na progresivna stakla

Sledeći korak jeste dobro se informisati koji je to multifokal koji će se uskladiti sa vašim dvadesetčetvoročasovnim obavezama. Ništa manje bitno nam je Vaša slika i očekivanje od ovog proizvoda koji je u granicama Vaših finansijskih mogućnosti. Moramo napomenuti da su često najzadovoljniji kupci sa  već standardnim, univerzalnim određenim kanalom bez ikakvih individualnih prilagođavanja po merama korisnika.

To je odraz dobro upućenog klijenta na sve prednosti i mane ovog proizvoda kao i informisanje da za željeni novac koji može izdvojiti može dobiti sasvim korektnu opciju  ali da će mu biti potreban neki period za navikavanje,za razliku od  novijih multifokala koji su veća finansijska investicija, jer je širina kanala značajna i shodno tome adaptacija bukvalno trenutna.

Periferna zamućenja je nemoguće zaobići. Mogu biti manje ili više primetna. U najnovijim multifokalnim staklima  su potisnuta u samim ćoškovima periferno i  primetna od strane korisnika jedino u delu srednje  distance. Njih možemo izbeći laganim  pomeranjem glave i tzv. plivajući efekat će biti odstranjen.

Drugi korak adaptacije na multifokalna stakla

Drugi korak je disciplina. Sada je trenutak kada treba da  primenite sve ono što je izgovoreno o pravilima ponašanja  prvih par dana dok se ne naviknete. Ovaj korak je najzahtevniji za Vas i  prodavca.

Prvi utisak će biti momentalna  odbojnost i odbacivanje kao nešto na šta se nikad nećete navići i to je rezultat nepoznanice tj. susrećete se  sa nečim sasvim novim i razumljivo je da ste zbunjeni. Ne dozvolite da vas to odvrati od vaše stvarne potrebe.

U tom odlučujućem trenutku naše stručno osoblje strpljivo ponavlja sa Vama kompletnu priču  i to  nas izdvaja od drugih. Cilj našeg tima nije prodaja samog proizvoda već poboljšanje kvaliteta Vašeg života. Prva reakcija je burna iako je opravdana.

Korisnici  prilikom prvog  iskustva sa novim naočarima su nestrpljivi i ne razmišljaju o pravilnim pokretima i položaju glave što im onemogućava da u tom momentu jasno vide.

Treći korak adaptacije na multifokalna stakla

Nakon izvesnog vremena može se naslutiti pozitivna reakcija i zadovoljstvo nosioca jer postavljamo telo u pravilan položaj i usmeravamo im pogled  kroz određen segment za datu razdaljinu. Zbog toga ovo  nazivamo obukom.

Filozofija našeg poslovanja jeste da Vam omogućimo sve uslove za jasniju sliku i skratimo adaptaciju kako biste što pre uvideli prednosti i uživali u komforu koji je najpribližniji prirodnom vidu.

Dugogodišnjim iskustvom smo uvideli da naša stručna pomoć u vidu obuke znatno ubrzava Vaš period adaptacije.Naš najveći uspeh je kada korisnici odvažni izađu iz naše radnje na ulicu sa tek preuzetim novim parom progresivnih stakala.

U nekim situacijama smo bili i zatečeni kada se par njih usudilo da samostalno  siđu sa novim naočarima  niz stepenice i to bez ikakvih poteškoća.

Pružajući  podršku,strpljenje i  instrukcije , od Vas  interakcijom dobijamo ono najdragocenije,a to je  utisak .

Obuka je iz tog razloga obostrano nužna.I što se ustručavate?

Dočarajte nam Vaš nov pogled na svet!Obuka za pravilno nošenje multifokala

Obuka je interakcija između klijenta i prodavca koji ga je prvi informisao o  proizvodu koji je konačno kupio.

Ona je najbolji način da se skrati vreme adaptacije na multifokalna stakla na 3-5 dana jer prodavac dobro poznaje klijentove navike i usmerio ga je na određen proizvod te nakon kupovine naočara sasvim lako može da mu pomogne tokom početnog perioda navikavanja ukoliko je to potrebno.

Kada se naprave naočare, visoko kvalifikovano osoblje optike proverava njihovu tehničku ispravnost i nakon verifikacije optičkih parametara poziva klijenta da ih isproba. Izabrani prodavac od poverenja je i u ovoj situaciji uz svog klijenta i usmerava ga na pravilno držanje, pomeranje glave kako bi pacijent što pre prihvatio nove naočare.

Stručno osoblje Show Room optike predano se posvećuje svakom klijentu i stoji mu na raspolaganju za odgovore na pitanja koja se tiču komfora i promene navika u ponašanju s ciljem lakšeg privikavanja na proizvod.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing