Navigacija


Sportske naočare za sunce

Upražnjavanje sporta na otvorenom zahteva fizičku zaštitu za oči.

 Dostupni modeli u Show room optikama su posebno dizajnirani da odgovaraju kontekstu, bilo da se radi o biciklizmu, trčanju ili čak o vodenim aktivnostima. Udobni i otporni, deo su asortimana svake dobro opremljene optičarske radnje. 

Posetite naše radnjelokacije
Image Template

Sportske naočare za sunce 1

Boja naočara, ključni element za poboljšanje ili ublažavanje svetlosti

Često se pogrešno misli da je izbor boje naočara i naočara za sunce estetska odluka. Ali to nije tako! Postojeće nijanse su deo  hromatskog kruga. U kombinaciji, dve boje koje su okrenute jedna prema drugoj i mešanje tada imaju efekat da se međusobno poništavaju. Tačnije neke boje filtera se koristile da bi se podloga druge boje koja se posmatra neutralisala, kako bi se dobila čistija I jasnija slika svrsishodna. Nijansa suprotna određenoj boji ima ulogu komplementarne boje. Kakva je operacija? : Definisanje boje filtera naočara koje će se koristiti u određenoj sportskoj aktivnosti. Tako se osvetljenje neutrališe, ali boje nisu izobličene. Primer: sa ljubičastim filterima, zelena je neutralisana (navodna aktivnost: golf) sa narandžastim sočivima, plava je neutralisana (navodna aktivnost: vodeni sport) Filteri naočara su takođe klasifikovane od 0 do 4 u zavisnosti od indeksa zaštite od odsjaja (prozirniji filteri: 0 i tamni filteri: 4).


Naočare za planinarenje i bicikliste


Sportske aktivnosti poput pešačenja, trčanja, skijanja, planinarenja,biciklizma
Preporučuju se naočare sa smeđim filterima koje odstranjuju odsjaj i pojačavaju kontrast. Planinski ili zimskii sportovi:  Upotreba narandžastih i žutih filtera je sugerisana da ograniči odsjaj. Prikladni su za vrijeme sivog vremena i oblačnosti. Vodeni sportovi: upotreba neutralnih ili sivih filtera se preporučuje osobama sa dalekovidnošću; ove naočare ne iskrivljuju boje.
Tenis: zelena boja ima mnoge prednosti; pored poštovanja prirodnih boja, smanjuje se vizuelni zamor i poboljšava kontrast. Čuvajte se plavih i ljubičastih filtera naočara: oni imaju prednost obnavljanja boljeg naglašavanja kontrasta, ali percepcija boja može biti poremećena.

Image Template

Fotoosetljive sportske naočare

Upotreba naočara, varijabilnih ili fotoosetljivih

Naočare čija se boja intenzivira u zavisnosti od osvetljenja okoline nazivaju se fotoosetljive naočare.Njihov intenzitet boje je proporcionalan količini svetlosti kojoj su izložene.  Ove naočare su multifunkcionalne u smislu dioptrije, boje i zaštite od sunca ( 100% UV).


Sinergija između poboljšanja sportske performanse i dobre vizualne zaštite

Izbor sportskih naočara mora biti podložan određenom broju objektivnih kriterijuma. Estetika je često jedan od prvih razmatranih kriterijuma, a od sada je primarna funkcija para sunčanih naočara da ima ulogu zaštite i izolacije od spoljne agresije. Izbor sportskih naočara mora stoga uzeti u obzir smanjenje vizuelnog zamora, udobnosti, koncentracije i izdržljivosti. Oči stoga moraju biti zaštićene od sunca, vetra, kiše i od svih elemenata koji mogu poremetiti praksu aktivnosti (pesak, prašina, itd.)

naočare za planinarenje

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing