Navigacija

Veštačke suze

Veštačke suze su tečnosti koje se koriste u funkciji poboljšanja ili očuvanja suznog filma na površini oka koji je nephodan za kvalitet vida, komfor i zaštitu od štetnog uticaja mikroorganizama.

Predstavljaju manje ili više viskozne rastvore koji u sebi sadrže supstance kojima se povećava prijemčivost suznog filma za površinu oka kao i njegovo čuvanje od brzog isparavanja.

Ukapavaju se direktno na površinu oka (rožnjače) ili u kapačnu ’kesicu’ koja je dostupna povlačenjem donjeg kapka.

Preporučuju se svim osobama koje imaju osećaj suvoće oka.

Naročito su pogodne za starije osobe, za osobe koje dosta vremena provode ispred računara kao i osobe koje borave u klimatizovanim prostorijama.

Ukapavaju se prema potrebi i po nekoliko puta u toku dana.

Mogu biti sa konzervansom ili bez konzervansa.

Neke osobe su osetljivije na konzervanse pa im oko reaguje crvenilom i peckanjem, tada se savetuje upotreba veštačkih suza bez konzervansa.


Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing