Navigacija


Meka kontakt sočiva

Meka sočiva su sočiva koja su napravljena od fleksibilnog plastičnog materijala koji se momentalno prilagođava površini oka.
Mogu imati korektivnu, estetsku i/ili terapeutsku ulogu.

Korektivna (dioptrijska) meka kontaktna sočiva predstavljaju poseban vid korekcije vidne oštrine koja u poređenju sa polutvrdim i tvrdim sočivima zahtevaju kraći period adaptacije i ne dovode do zamagljenja vida kada se zamene naočarima. 

Posetite naše radnje i posavetujte se sa našim stručnjacima o izboru kontakt sočiva.

Naše radnjeShow Room OptikaLokacije
Image Template

Sociva

Karakteristike mekih sočiva

Starije generacije mekih sočiva su bile napravljene od silikona ili hidrogela a poslednje su nastale kombinacijom ova dva materijala (silikon-hidrogel sočiva) čime su objedinjene njihove dobre osobine: odlična propustljivost kiseonika i udobnost.
Silikon-hidrogel sočiva sadrže veću ili manju koncentraciju vode čime se postiže osećaj svežine na oku pa su izuzetno prijatna za nošenje.
Sadrže manju količinu vode u odnosu na hidrogel sočiva te su otpornija na dehidrataciju.

Prema režimu zamene dele se na dnevna, dvonedeljna, mesečna, tromesečna, polugodišnja i godišnja.

Uglavnom se nose tokom dana, a pred spavanje se skidaju mada postoje i sočivima sa produženim nošenjem koja imaju veću propustljivost kiseonika pa se mogu koristiti i tokom noći ili nekoliko dana i noći uzastopno.

Meka sočiva se održavaju specijalnim rastvorima a čuvaju uvek potopljena u rastvoru u za to predviđenim kutijicama.

  

Kutija za sociva

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing