Navigacija


Dioptrijska stakla za naočare


Jedne naočare sa 3 dioptrije! 
Naočare za sve Vaše dnevne aktivnostiDetaljnije

Dioptrijska stakla za naočare

Manufakturnom proizvodnjom,mineralna stakla su dug vremenski period bila jedino korišćena u proizvodnji naočara. 
Vremenom, dolaskom novih tehnologija proizvodni put je daleko uprošćen i usavršen do te mere da se osim mineralnih proizvode i plastična ali i individualna ( personalizovana ) sočiva, po najzahtevnijim formama i potrebama korisnika.

INDIVIDUALNA STAKLA

Razmatrajući mane dioptrijskih naočara u odnosu na kontaktna sočiva, najbolji proizvođači optičkih stakala su se počeli baviti njihovim unapređenjem. Fokusirali su se na problem širine vidnog polja kod naočara koja se dosta razlikuje od one koja se dobija nošenjem kontaktnih sočiva. Došli su do zaključka da se posebnim doradama stakala/plastike i prikupljanjem informacija o pacijentu ( njegovim potrebama, stilu života, dioptriji, položaju i nagibu rama na licu, udaljenosti od oka itd.) mogu smanjiti aberantna dejstva koja se nalaze u perifernim delovima pacijentovog vidnog polja. Kao rezultat toga dobijen je proizvod koji pacijentima omogućava jasan i stabilan vid uz veću širinu vidnog polja i smanjenje distorzija po periferiji što je posebno značajno za osobe sa astigmatizmom kod kojih su ovi problemi izraženiji kao i kod osoba sa primetnom asimetrijom lica. Ovaj proizvod zajedno sa progresivnim sočivima nosi pečat vrhunca u optičkoj izradi stakala.

 TANJENA STAKLA 

Ne odričite se estetike ! Jasno je da Vam je oštar i prirodan vid na prvom mestu ali ni izgled naočara nemojte zamemariti. Verovatno svako od Vas ima kod kuće barem jedne naočare koje ne nosi jer je nezadovoljan time kako one izgledaju. Dozvolite da Vam softverski uradimo kalkulaciju debljine stakala i doprinesemo Vašem privlačnijem izgledu sa kojim ćete biti ponosni.Time ćemo pokazati našu profesionalnost i doprineti Vašem zadovoljstvu.

Ovo je moguće postići kako na aktuelnim tako i na staklima starije generacije, svejedno da li je reč o pravom staklu (mineral) ili plastici.

Osnovni indeks loma plastike je 1.5 i odnosi se na običnu, netanjenu plastiku. Nakon njega slede 1.6, 1.67, 1.74 sa kojima i najveće dioptrije mogu sasvim korektno izgledati.

Kod stakala postoji jedan stepen tanjenja više i ono zaista bude tanje u odnosu na plastiku ali i osetno teže. Nudimo Vam uporednu kalkulaciju dva indeksa tankoće za Vašu dioptriju što će Vam pomoći da dobijete adekvatno rešenje najboljih optičkih i estetskih performansi.

Stručnjaci ShowRoomOptike će Vas uputiti na index loma stakla koji je najadekvatniji za Vašu dioptriju i time Vam omogućiti da imate tanje, lakše i estetski privlačnije staklo.


Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing