Navigacija


Polutvrda (Gaspropusna) kontakt sočiva

Predstavljaju poseban vid korekcije vidne oštrine
Napravljena su od krute gaspropusne plastike koja ne menja oblik postavkom na oko.
Preporučena od strane oftalmologa, odlično su rešenje za osobe sa većom dioptrijom zbog dobre snabdevenosti rožnjače kiseonikom putem suznog sočiva koje se formira u prostoru između sočiva i oka.

Posetite naše radnjelokacijee
Gaspropusna sociva

polutvrdih sočiva

Karakteristike polutvrdih sočiva

Osim boljeg snabdevanja oka kiseonikom prednost im leži i u tome što su otpornija na prljanje (depoziti) i izazivaju manje alergijskih reakcija i infekcija oka no što je slučaj sa mekim kontaktnim sočivima. Ova sočiva su lakša za rukovanje i imaju duži rok trajanja u odnosu na meka sočiva.
Kao glavne mane polutvrdih gas propusnih sočiva ističu se neudobnost i duži period adaptacije na njih u poređenju sa mekim sočivima.
Prave se prema individualnim očnim parametrima što zahteva vrsno poznavanje ove oblasti od strane kontaktologa.
Zahtevaju poseban režim održavanja i redovne očne preglede.
Kontaktna sočiva nikako ne bi trebala da budu jedina korekcija vida, potrebno ih je povremeno skidati a korekciju obezbediti pomoću prepisanih naočara.

   

sociva

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing