Navigacija


Multifokalna (Progresivna) sočiva

Multifokalna (Progresivna) sočiva

Starenjem, u našem oku nastaju promene koje nam posle 40.godine onemogućavaju da jasno vidimo na blizu. Sitne detalje ne možemo da prepoznamo a tekst moramo da odmaknemo od sebe kako bismo ga izoštrili.Ovo stanje oka se naziva staračka dalekovidost ili prezbiopija i ono se uspešno koriguje adekvatnom dioptrijom. Korekcija može da se postigne naočarima ali i kontaktnim sočivima.

Ukoliko ste aktivna osoba, upražnjavate neki sport, poseban hobi u kojem Vas naočare ograničavaju, a potreban Vam je oštar vid na različitim udaljenostima...

Progresivna kontaktna sočiva su pravo rešenje za Vas

Posetite naslokacije

multifokalna sočiva

Šta su multifokalna sočiva

Multifokalna kontaktna sočiva su sočiva kod kojih ne postoje odvojene zone ( zona za daljinu ili zona za blizinu) već se kod njih dioptrija menja, progresivno kroz optičku zonu sočiva. Najveća dioptrija je smeštena u centru i koristi se za gledanje na blizu dok se od centra ka periferiji dioptrija smanjuje i predviđena je gledanju na daljinu.
Ova sočiva odlikuje simultani dizajn koji označava to da se istovremeno na mrežnjači oka projektuju slike koje se vide na daljini, u blizini i na srednjim udaljenostima, a mozak donosi odluku koju sliku će prihvatiti. Na taj način se ova kontaktna sočiva koriste za odgovarajuću udaljenost.
Važno je naglasiti da su za uspeh u korišćenju multifokalnih kontaktnih sočiva neophodni motivacija i tolerancija pacijenta jer ovaj način korekcije vida na različitim udaljenostima predstavlja kompromis. 

multifokalna sočiva 1

AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL, Alcon 

Mesečna multifokalna sočiva.

AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL, Alcon

FOCUS DAILIES COMFORT PLUS MULTIFOCAL, Alcon

FOCUS DAILIES COMFORT PLUS MULTIFOCAL, Alcon 

Jednodnevna multifokalna sočiva.SOFLENS MULTIFOCAL, Bausch & Lomb 

SOFLENS MULTIFOCAL, Bausch & Lomb

PURE VISION MULTIFOCAL, Bausch& Lomb

PURE VISION MULTIFOCAL, Bausch& Lomb 


PURE VISION 2 MULTIFOCAL, Bausch & Lomb
           

PURE VISION 2 MULTIFOCAL, Bausch & Lomb

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing