Navigacija


DIGI

23.03.2021 10:29
DIGI

 

    Dostupnost digitalnih informacija doprineo je da ljudi češće posmatraju predmete na blizu. Nekadašnja udaljenost sa koje smo čitali stampani tekst bila je 40cm , a sada sve česćom upotrebom mobilnih telefona i drugih digitalnih uredjaja ,rastojanje sa koje posmatramo je  25cm. Iz tog razloga su naši mišići u stalnom naporu da održe sliku jasnom. Ukoliko taj napor mišića traje duže , doćiće ne samo do iscrpljenosti očnih mišića već i celokupnog organizma . 

    Tehnologija se svakodnevno usavršava, dok morfologija ljudskog oka se nije menjala hiljadama godina.Čitanje sa digitalnih ekrana je mnogo zahtevnije u odnosu na čitanje štampanog materijala.Kod štampanog teksta font slova je veci,kao i njihovo medjusobno rastojanje,takodje ostvaruje se i bolji kontrast jer su crne oznake na beloj pozadini. Kod digitalnih ekrana slika se sastoji od takozvanih piksela, koji prestavljaju sitne svetlosne tačke, jasne u centralnom delu , dok u perifernom delu emituju rasipne divergentne zrake.Iz tog razloga nasi ocni misici se konstantno bore da odrze jasnu sliku,sto dovodi i do njihovog naprezanja. 

     Upotreba digitalnih uređaja postala je naša svakodnevnica.U vezi sa tim i naši vizuelni zahtevi obuhvataju korišćenje lap top računara, smart telefona, e-knjiga  i drugih uredjaja koje koristimo kako kod kuće, tako i na poslu.Njiihova upotreba se ne ograničava samo na odrasle, već i na mlađu populaciju, dok prema najnovijim istraživanjima više od 80% osoba koje koriste digitalne uredjaje imaju problema sa vidom. 

Simptomi se mogu manifestovati kao zamagljen vid na blizinu, naprezanje očiju, glavobolja, bol u vratu i ramenima  i povremeno javljanje duple slike. 

     Ljudsko oko je evolucijski prilagođeno da  gleda na daljinu. Dok  oko gleda na daljinu, mišići koji usmeravaju očnu jabučicu su potpuno opušteni i očna jabučica ima okruglast oblik . Kada gleda na blizu, spoljašnji očni mišići koji okružuju oko potiskuju nazalno očnu jabučicu ,jer na taj način jedino može da se izoštri slika na blizinu.Veliku ulogu gledanja na blizu imaju i cilijarni misici koji drze očno sočivo.Njihovom kontakcijom socivo menja svoj oblik i prelomnu moć. 

Kako bi smanjili neželjeni napor očnih mišića I obezbedili lakše fokusiranje prilikom gledanja na blizu, predstavljamo Vam Digi dioptrijska sočiva. 

Digi sočiva su nova generacija dioptrijskih sočiva, namenjena kako mladim korisnicima od 18godina tako i mladjim presbiopima do 42 godine. 

Sam dizajn sočiva se bazira na dve dioptrije, dioptriju za daljinu koja omogućava svim korisnicima jasan, precizan i oštar vid  i posebno pojačanje dioptrije u donjem delu sočiva sa kojim smanjujemo zamor očiju prilikom čitanja i gledanja uz pomoć digitalnih uređaja. 

 Nošenjem Digi sočiva opuštamo očne mišiće, smanjujemo zamor oka, prilikom gledanja na digitalne uređaje, pružajući nam prirodan položaj tela pri upotrebom telefona i bolju vizuelnu percepciju sitnih slova. 

Imajući u vidu navedene promene u načinu života, našem organizmu zbog svakodnevnog korišćenja digitalnih uređaja, Digi sočiva uključuju izradu najsavremenije tehnologije zaštite protiv svih vidova zabljestanja svetla sa kojim dobijamo komforan, jasan i prirodan vid. Digitalni uređaji emituju visoko-energetsku štetnu plavu svetlost . Nije ceo spektar plavog svetla nama koristan. 

Dugotrajna izloženost štetnom delu plavog spektra svetlosti može biti uzrok narušene ravnoteže u organizmu i trajnih posledica na naše oči , jer je on važan za život i utiče na ciklus spavanja i raspoloženja. Imajući u vidu sve faktore i uticaje, uz Digi dioptrijsko sočivo možete dobiti i zaštitni medicinski plavi filter koji štiti naš organizam od štetnog delovanja plave svetlosti. 

Digi sočiva pružaju visok nivo personalizacije sa kojom postižemo maksimalne vizuelne performanse svih dioptrijskih jačina. Omogućuju neuporedivo veći komfor  u odnosu na druga dioptriska sočiva i idealno su rešenje  za uvodnu etapu progresivnih sočiva. 


Postavite pitanje

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Naslov*
Pitanje*

Preporučujemo da pogledate:

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing