Navigacija


Oslobodite se Sindroma Kancelarijskog Vida

11.04.2024 05:32
Oslobodite se Sindroma Kancelarijskog Vida

Šta je Sindrom Kancelarijskog Vida i kako ga se osloboditi ?

Oslobodite se Sindroma Kancelarijskog Vida: Vaš Vodič ka jednostavnijem životu na poslu…

U eri digitalizacije, naši životi postali su nezamislivi bez računara, pametnih telefona i drugih ekrana. Međutim, ova povezanost ima svoju cenu - pojavu Sindroma Kancelarijskog Vida (SKV), koji sve više utiče na naše zdravlje i dobrobit. SKV, poznat i kao Sindrom Računarskog Vida, manifestuje se kroz niz simptoma koji mogu značajno umanjiti kvalitet našeg života i radne produktivnosti. U ovom blogu ćemo istražiti šta je SKV, kako ga prepoznati, i najvažnije, kako se boriti protiv njega.

Šta je Sindrom Kancelarijskog Vida?

Sindrom Kancelarijskog Vida odnosi se na kompleks simptoma uzrokovanih dugotrajnim fokusiranjem očiju na ekrane, tekstualne forme i kancelarijske aktivnosti. Simptomi uključuju zamor očiju, suvoću, zamagljen vid, glavobolje i čak bolove u vratu i leđima. ” Vidi, ma sve me boli, ja više ne mogu da nađem položaj za radnim stolom”.  Ovi simptomi nisu samo neprijatni; oni su znak upozorenja da naš vidni sistem trpi pod pritiskom modernog radnog okruženja. Neretko se manifestuje i odražava na celo telo.

Nenošenje adekvatnih korektivnih naočara može imati značajan uticaj na kvalitet obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Ovaj faktor igra ključnu ulogu u nizu nepoželjnih posledica. Na primer, ukoliko vid nije optimalno izoštren, instinktivno se trudimo da pronađemo položaj koji će nam omogućiti jasniji pogled na objekat posmatranja, poput laptopa, stonog računara ili štampanih materijala. Takvo prilagođavanje često rezultira neprirodnim položajima tela, što posledično dovodi do bolova u vratu, kičmi, lumbalnom delu leđa i ramenima, kao i do glavobolje i iritacije očiju. Negativni efekti se ne zaustavljaju na fizičkom nivou; koncentracija slabi, razdražljivost se povećava, a pritisci poslodavca za rezultatima postaju sve zahtevniji. Očigledni su brojni razlozi da se ozbiljno razmotri pronalaženje adekvatnog rešenja. 

Simptomi i Uzroci

Glavni simptomi SKV variraju od blage iritacije do ozbiljnijih stanja koja mogu uticati na vašu sposobnost da radite efikasno. Uzroci su mnogobrojni, uključujući nedovoljno odmaranje očiju, loše osvetljenje, neadekvatnu udaljenost od ekrana i lošu posturu.

Prevencija i Rešenje

Prevencija SKV zahteva sveobuhvatan pristup. Osnova je pravilno i uređeno kancelarijsko okruženje, redovne pauze (pravilo 20-20-20) i, naravno, korišćenje adekvatnih korektivnih naočara. Specijalno dizajnirane naočare za rad u kancelariji mogu drastično smanjiti simptome SKV, omogućavajući vam da radite udobnije i efikasnije.

Isprobali smo i imamo rešenje!

Isprobali smo prvo na nama i u našim uslovima rada. Svakodnevna merenja, detalji, pisanje, ekrani, dokumentacije, sitni delovi i to sve u radijusu 5-10 metara su najbolji način da testiramo proizvod koji nam je apsolutno pomogao. Kancelarijski progresiv.

Kancelarijski Progresiv nije samo par naočara, dizajniran da olakša život ljudima koji tek počinju da nose naočare za blizinu, kao i onima koji već dugo nose naočare. Ovo konkretno rešenje pruža jasan vid na svim udaljenostima koje kancelarijski posao zahteva - od gledanja na ekran do čitanja dokumenata na papiru, od slaganja dokumentacije do učestvovanja na sastancima.

Njegov radni naziv jeste Kancelarijski, ali primenu ima u raznim strukama, Prodavci, Šalterski radnici, Automehaničari, Radnici na trakama, Profesori, Doktori, Advokati i slične profesije sa sličnim radnim okruženjem. To je radni progresiv koji ćete u svakom slučaju koristiti minimum 8 sati dnevno, a to nije kratak period. Složićete se!

Zašto Izabrati Kancelarijski Progresiv?

  • Olakšanje: Ne morate više da menjate naočare zavisno od zadatka. "Kancelarijski Progresiv" vam omogućava da prelazite od jedne aktivnosti na drugu bez prekida.
  • Udobnost: Dizajnirani sa tehnologijom koja smanjuje naprezanje očiju uzrokovano dugim satima provedenim pred ekranom, kao i pri čitanju ili pisanju.
  • Efikasnost: Povećajte svoju produktivnost na poslu eliminisanjem uobičajenih smetnji koje proističu iz lošeg vida.

Naš cilj je da vas oslobodimo lanaca SKV. Možemo se pohvaliti sa preko 500 zadovoljnih klijenata u poslednjih 10 meseci, koji koriste progresivne naočare, koje smo mi napravili. Naš pristup je personalizovan i temelji se na dubokom razumevanju vaših specifičnih potreba. Od detaljnog pregleda i analize vašeg radnog okruženja do izrade personalizovanih rešenja, naš tim stručnjaka za progresive vodi vas kroz svaki korak procesa.


Ovako mi radimo radimo merenja za progresive

Za sve tipove progresiva radimo posebna digitalna i mauelna merenja. Potom, na osnovu svih parametara nalog prosleđujemo u proizvodnju sa svim personalnim merama gde se progresivna stakla izrađuju uzimajući u obzir svaku uzetu meru. To znači da da je iskorišćenost proizvoda stoprocentna i vi dobijate maksimum iskorišćenosti progresivnih naočara za koje ste se odlučili.


Ovo su neki od komentara naših klijenata


Pogledajte Akciju KANCELARIJSKIH PROGRESIVA koja će trajati 45 dana! 

Cilj je probuditi svest radnih ljudi.


Zaključak

Ne dozvolite da SKV diktira vaš dan. Sa pravim pristupom i rešenjima, možete uživati u jasnom i zdravom vidu, bez obzira na to koliko vremena


Postavite pitanje

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Naslov*
Pitanje*

Preporučujemo da pogledate:

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing